Hajópincérként egy óceánjáró fedélzetén

Hajópincérként egy óceánjáró fedélzetén

Segédpincérként dolgozom egy luxus óceánjáró hajón a Carnival Cruise Lines nevű hajótársaságnál. Ezzel a bloggal az a célom, hogy élményeimet és minden fontos történést leírjak, képeket töltsek fel mialatt a Karib-tengeren hajózom. Továbbá azoknak is szeretnék ezzel segíteni, akik hasonló pályára készülnek.

Visszautasított lehetőség

2014.06.16. - Attis0131 Szólj hozzá!

Mielőtt a lehetőségről beszélnék, leírok 1-2 infót azzal kapcsolatban mitől függ mikor jut ki az ember. A Carnival Cruise Lines-nak több mint 20 hajója van, amiken összesen körülbelül 30 000 fős személyzet dolgozik. Ebből a 30 000-ből senki nem hiányozhat, így ha valakinek lejár a szerződése és reggel hazamegy, este már lennie kell valakinek a  helyén. Így a cégnek arra is oda kell figyelnie, hogy folyamatos utánpótlást biztosítson. Fél évenként adnak körülbelül egy országban interjút. Akiket itt felvesznek készenlétbe kerülnek. Ha esetleg valahol hirtelen hiány lépne fel, akkor is ők kapnak lehetőséget.
Ugyanilyen lehetőséggel hívtak fel 1 hónapja is Pestről. Ausztráliába kellett volna menni Sydney-be június végén. Erre nemet mondtam több okból is. Egyrészt a legelső kiutat még a munkavállaló állja és ide 80-90 ezer Ft-tal több a  repülőjegy mint Amerikába, ami pedig már nem fér bele a költségvetésembe. Másrészt nem 1000% még, hogy lesz 2. szerződés és én elsősorban most Amerikába szeretnék eljutni. Úgyhogy fájó szívvel de nemet mondtam a dologra. Ilyenkor nem kap az ember egy úgymond fekete pontot, mert hirtelen fellépő hiányt akartak pótolni nem pedig egy kész szerződésű utat mondtam le. Reméljük nem olyan sokára most már Amerikába is kapok lehetőséget.

Címkék: kezdet költségek

A bejegyzés trackback címe:

https://hajoskarrier.blog.hu/api/trackback/id/tr386306976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása